Publicat pe Lasă un comentariu

Bolile copilariei – Afectiuni ale cavitatii bucale

Bolile copilariei

Recunoaste principalele afectiuni ale cavitatii bucale

AFTA

Afta este o ulcafta la copiieratie de forma rotunda, cu marginile netede, inrosite, si cu suprafata galbuie. Aceasta poate fi solitara sau multipla cu tendinta de recidiva. Leziunea este extrem de dureroasa, cu precadere in faza initiala provocand probleme in a manca. In cazul aftelor recidivate se recomanda vizita la medic, pentru alegerea tratamentului de baza. Datorita faptului ca nu este determinata o cauza exacta de aparitie a aftelor, putem reduce unul dintre factorii favorizanti cum ar fi posibilitatea de dezvoltarea a anumitor bacterii la nivelul cavitatii bucale prin folosirea preventiva – in momentele cu lipsa de odihna, slabire a imunitatii, dezechilibre alimentare sau tratamentul cu anumite medicamente – a unui produs cu actiune locala ce poate ajuta la crearea unui mediu nefavorabil de dezvoltare al bacteriilor.

 

GINGIVOSTOMATITA

gingivostomatitaGingivostomatita are origine infectioasa si se manifesta prin dureri ale gingiilor, ulceratii. salivare abundenta, respiratie urat mirositoare, ingrosarea ganglionilor, stare febrila. Inflamarea gingiilor insotita de durere, ulcerare si stare febrila necesita vizita imediata la medic. Preventia aparitiei acestei afectiuni  infectiose poate fi realizata prin evitarea contactului cu alimente murdare, iar pentru sporirea precautiei se pot folosi produse naturale noninvazive cu rolul de a distruge bacteriile.

 

CANDIDOZA

CandidozaCandidoza isi regaseste originile in drojdiile de tip Candida iar in principal Candida Albicans. Ele se manifesta la nivelul mucoaselor cu precadere ale cavitatii bucale. Administrarea de tratamente naturiste poate preintampina aparitia acestei afectiuni.

 

 

 

 

CARIA DENTARA

Caria dentaraCaria dentara este o afectiune cauzata de mai multi factori, ce apare in urma solubilizarii substantei neorganice a smaltului, de catre acizii produsi de metabolismul bacterian al zaharurilor. Evolutia cariilor se datoreaza succesului atacurilor demineralizante succesive impotriva fazelor de remineralizare. Este necesar realizarea unui examen din partea unui medic dentist. Tratamentele naturiste sunt utile pentru reducerea incidentei cariilor.

 

 

ERUPTIA DENTARA

eruptia dentaraEruptia dentara la sugar si copii se asociaza cu manifestari locale (inflamatii ale gingiilor, faringite) si generale (agitatie, insomnie, febra, diaree) . Aparitia celei de-a doua danturi (de la 6 la 12 ani) se asociaza cu manifestari minore, in caz de eruptie dentara cu febra si fenomene generale, este necesar consultul medicului. Pentru a evita contaminarea cu bacterii, in momentul eruptiei dentare, se pot folosii produse ce previn dezvoltarea de bacterii si crearea de infectii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *