Publicat pe Lasă un comentariu

Dorința de a avea copii

Dorința de a avea copii

Scris de Dr. rer. nat. Birgit Wogatzky

Un număr tot mai mare de persoane întâmpină dificultăți în obținerea unei sarcini. În țările industriale, cum ar fi Germania, Austria sau SUA, unul din zece cupluri nu poate concepe iar această tendință este în creștere.

Motivele problemelor de fertilitate

O serie de motive au fost atribuite problemelor de fertilitate. Varsta avansata, problemele medicale, precum si factorii de mediu, pun in pericol conceptia. În plus, anumite alegeri ale stilului de viață pot afecta fertilitatea masculină și feminină.

Factorii de stil de viață cu un impact negativ asupra fertilității includ:

– stres persistent

– IMC nesănătos (indicele de masă corporală)

– lipsa de exercitiilor fizice

– condiții nesănătoase la locul de muncă

– fumatul și consumul ridicat de cafea

– alcoolul și / sau drogurile

– deficiențele alimentare

Deficiențe alimentare

Uneori, este dificil să furnizezi organismului toate substanțele nutritive necesare. Viața de zi cu zi a devenit plină de stres și adesea este greu să ne menținem o dietă sănătoasă. Acest lucru pune o presiune substanțială asupra corpului nostru.

Consecințele

Efectele sunt vizibile unde suntem deosebit de sensibili – inclusiv ovocitele si sperma. Numarul spermatozoizilor scade, morfologia si motilitatea spermei sunt de asemenea afectate. Ovocitele „ratează ovulația” și chiar performanțele sexuale pot fi afectate. Aceasta și alte consecințe dăunătoare ale malnutriției au fost subiectul cercetării intensive. În SUA, oamenii de știință care evaluează date din studiul de sănătate al asistenților medicali au găsit dovezi copleșitoare privind impactul nutriției asupra fertilității unei persoane.

Ce puteți face?

Experții recomandă să începeți pregătirea corpului înainte de sarcină.

Cu toate acestea, corpul unui barbat este destul de diferit de cel al unei femei.

În timp ce femeile se nasc cu o rezerva de ovocite, acestea începând să îmbătrânească din momentul nașterii unei femei, sperma se dezvoltă tot timpul, cu un ciclu complet de dezvoltare, care durează aproximativ trei luni.

Trei luni importante

În consecință, un bărbat ar trebui să își reconsidere opțiunile privind stilul de viață și dieta cu cel puțin trei luni înainte de a încerca să conceapă sau de a începe tratamentul de fertilitate. În plus față de menținerea unei sănătăți generale și evitarea substanțelor nocive, el poate sprijini dezvoltarea spermatozoizilor prin administrarea Fertilovit®Mplus de două ori pe zi.

Ce pot face femeile?

Din fericire, conform celor mai multe sondaje, femeile au tendința de a mânca mai sănătoasă decât bărbații. Fiecare frunză de salată, fiecare legumă, fiecare vitamină pe care ați mâncat-o, și-a lăsat amprentele pe corp și pe ovocitele dumneavoastră. Din păcate, același lucru este valabil pentru fiecare țigară pe care ați fumat-o, pentru fiecare situație stresantă și pentru fiecare pahar de șampanie. Prin urmare, are sens să-ți aduci corpul în cea mai bună formă pentru concepție. Suplimentele Fertilovit® F au fost formulate în mod specific pentru femeile care doresc să conceapă și să beneficieze de o dietă completă preconceptivă. O gamă de produse diferite vă asigură că puteți alege un suport dietetic adaptat nevoilor dvs. individuale.

Cum acționează Fertilovit®?

Mecanismul de acțiune al diferitelor componente din Fertilovit® este complex. În plus față de furnizarea de substanțe nutritive esențiale și funcția enzimatică de sprijin, conține antioxidanți ampli pentru a proteja organismul împotriva stresului oxidativ.

Stresul oxidativ

Stresul oxidativ poate fi cauzat de o serie de factori diferiți, cum ar fi poluarea mediului, radiațiile, stresul și malnutriția. Se manifestă ca o situație în care există mai multe SRO (specii reactive de oxigen) decât pot fi tratate de sistemele intrinseci de apărare antioxidante ale corpului.

Fără o protecție suficientă antioxidantă, aceste SRO provoacă leziuni asupra celulelor corpului. Ovocitele și spermatozoizii, din păcate, sunt deosebit de sensibili la atacurile cauzate de speciile reactive de oxigen.

Stresul oxidativ afectează sperma

Stresul oxidativ poate provoca probleme de fertilitate masculină în diferite moduri. Cercetările au demonstrat că este implicat în reducerea numărului de spermatozoizi, precum și a motilității spermatozoizilor. Mai mult, s-a dovedit a fi responsabil pentru defectele severe ale ADN-ului spermatozoidului și pentru deteriorarea fuziunii dintre ovul și sperma (fertilizare).

SRO diminuează fertilitatea feminină

Multe probleme legate de fertilitatea femeilor pot fi atribuite efectelor negative ale acțiunii SRO. Chiar și scăderea normală a vârstei legată de fertilitate a fost asociată cu stresul oxidativ de către un număr seminificativ de oameni de știință.

Antioxidanții proprii ai corpului

În condiții normale, corpul nostru are o serie de mecanisme de apărare, denumite colectiv antioxidanți. Cu toate acestea, în special în momente de tensiune, aceștia nu pot fi acolo în număr suficient. Stresul, fumatul sau obiceiurile alimentare nesănătoase pot afecta sistemul natural de protecție.

Protecție antioxidantă 24/7

Cu toate acestea, vă rugăm să nu faceți greșeala de a lua orice supliment care spune „antioxidant” pe cutie. Uneori, luând prea mult poate chiar compromite fertilitatea. Numai un supliment specific va avea efectul dorit.

Fertilovit® a fost formulat și testat pentru administrarea dietetică a problemelor legate de nutriție si fertilitate. Deoarece speciile reactive de oxigen sunt agresive non-stop, Fertilovit® funcționează non-stop. Fiind primul produs de pe piață care conține antioxidanți cu efect pe termen lung, oferă bărbaților și femeilor care doresc să conceapă sentimentul pozitiv de a ști că sperma lor și ovocitele sunt protejate douăzeci și patru de ore pe saptămână.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *