Publicat pe Lasă un comentariu

Gradinita si intrarea in colectivitate

Perioada de incepere a gradinitelor este de cele mai multe ori motiv de ingrijorare pentru parinti. Ca urmare a intrarii in colectivitate, copilul risca aparitia unor afectiuni cum ar fi gripa, durerile de burta iar acestea reprezinta numai inceputul..

 

Stiati ca asa ceva este normal?
Gradinita se poate spune ca este doar sala de antrenament pentru dezvoltarea sanatoasa a unui viitor sistem imunitar bine pus la punct. Atata timp cat ne asiguram ca alimentatia copilului ii ofera toate elementele necesare pentru a putea face fata afectiunilor si pentru o recuperare rapida.

Bineinteles si pregatirea organismului copilului inainte de a intra in colectivitate este importanta.

Ganditi-va ca pana acum copilul a stat in casa sub protectia mamei si a mediului inchis. In momentul in care se duce la gradinita va avea contact cu factori nemaiintalniti. Virusi noi, bacterii, ciuperci etc.

Alimentatia este foarte importanta, un aport de vitamine A, B, C, D, sunt foarte importante. De asemenea este foarte important ca medicatia administrata sa moduleze sistemul imunitar sic el mai important este daca avem un tratament ce poate fi administrat preventiv.

Modularea sistemului imunitar. Sistemul imunitar nu trebuie stimulat deoarece un copil nu are inca dezvoltat sistemul imunitar, recomandata este de maturizarea acetuia.

Aici vorbim de extracte naturale care ajuta sistemul imunitar in a-l pregati sa combata afectiunile. Cele mai recomandate sunt extractele sub forma de siropuri si spray-uri nu pastile sau alte metode de administrare.

Nu trebuie ignorata convalescenta

Convalescenta consta ajutarea organismului cu vitamine, minerale, o alimentatie corespunzatoare dar se poate interveni si cu administrarea unei solutii ce contine bioflavonoide. Bioflavonoidele se gasesc cu precadere in citrice. Acestea ajuta la stimularea naturala a organismului de Vitamina C si implicit la imbunatatirea sistemului imunitar.

Ce facem in cazul in care copilul raceste mai des de 7-8 ori in sezonul rece 

In cazurile in care copilul tinde sa se imbolnaveasca mai des de 7-8 ori in sezonul rece, exista posibilitatea ca sistemul lui imunitar sa aiba anumite lacune in dezvoltare si cea mai buna varianta este sa se faca o serie de analize. Nu ne putem baza doar pe simptomele clinice precum paloarea fetei, somnolenta sau alte semne. O analiza de sange ne poate spune foarte clar despre ce este vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *