Publicat pe Lasă un comentariu

Laptopurile scad numărul spermatozoizilor, sau este acest obocei sigur?

Laptopurile scad numărul spermatozoizilor, sau este acest obocei sigur?

Scris de Caroline Tung Richmond

Poate fi incredibil de stresantă încercarea de a rămâne însărcinată. Între vizitele medicului și consultațiile privind fertilitatea, tu și partenerul tău s-ar putea să vă întrebați ce mai puteți face pentru a concepe un copil. Ar trebui să vă schimbați dieta? Ar trebui să faceți mai mult sex? Și ce părerere aveți de preocupările care vizează în mod specific infertilitatea masculină? Laptopurile scad numărul de spermatozoizi? Din fericire, studii recente au examinat această întrebare, iar constatările vă pot ajuta să înțelegeți această problemă.

Dacă vă luptați cu infertilitatea, nu sunteți singuri. Aproximativ 13 din 100 de cupluri nu pot concepe făcând sex neprotejat, potrivit Fundației Urology Care este una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilității? Aceasta provine din producția de spermă a unui bărbat sau prin eliberarea acesteia. În general, numărul de spermatozoizi al unui bărbat poate să scadă datorită mai multor factori, cum ar fi creșterea greutății, consumul de tutun sau căldura excesivă de la un laptop.

Deoarece celulele spermatozoizilor pot fi atât de sensibile, orice activitate care crește temperatura în jurul scrotului – cum ar fi șederea într-o cada fierbinte sau fixarea unui laptop pe picioare – poate scădea numărul de spermatozoizi a unui bărbat. Într-un studiu publicat în revista Fertilitatea și sterilitatea din 2011, cercetătorii au descoperit că temperaturile scrotologice au crescut atunci când subiecții de sex masculin și-au așezat laptopurile pe picioarele lor închise – indiferent de modelul sau mărimea laptopului utilizat.

Dacă partenerul dvs. își plasează laptopul în mod regulat pe picioare, ar trebui să găsească o poziție diferită pentru a-și termina proiectul de lucru sau pentru a vizita Facebook. Pentru a-și proteja numărul de spermatozoizi, ar trebui să-și folosească laptopul pe un birou sau masă, sugerează Edmund Sabanegh, urolog, pe site-ul Clinicii Cleveland. În ceea ce privește plăcile pentru laptop, Sabanegh recomandă utilizarea acestora numai pentru o perioadă scurtă de timp sau deloc. La sfârșitul zilei, este mai bine să faceți lucrurile în siguranță.

Lupta este reală atunci când vine vorba de a concepe un copil. Există atât de multe măsuri de precauție pe care le puteți lua, încât este complet de înțeles dacă vă simțiți copleșiți. Dar datorită sfaturilor medicale, nu mai trebuie să vă întrebați dacă utilizarea laptopului afectează numărul de spermatozoizi. Atâta timp cât partenerul își așează laptopul pe un birou sau pe masă, acesta este un factor în minus la care trebuie să vă gândiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *