Publicat pe Lasă un comentariu

Nutritia sanatoasa conteaza!

Nutritia sanatoasa conteaza!

Scris de Dr. rer. nat. Birgit Wogatzky

Un studiu spaniol publicat in revista renumita „Human Reproduction”, a confirmat inca o data ca alimentatia sanatoasa conteaza atunci cand vine vorba de numarul de spermatozoizi ai unui om. Acest lucru a fost deja cunoscut ca fiind valabil si pentru barbatii cu probleme de fertilitate cunoscute, pentru barbati mai in varsta si pentru fumatori.

In acest moment echipa lui Alberto Torres-Cantero a vrut sa stie daca aceleasi reguli sunt valabile si pentru barbatii tineri sanatosi.

Oamenii de stiinta au examinat materialul seminal de la 215 studenti de sex masculin si datele legate de obiceiurile alimentare ale participantilor la studiu. S-au concentrat, in special, pe un numar de micronutrienti cu impact asupra cantitatii cunoscute si calitatii spermei.

Probabil ca nu a venit in intregime in mod surprinzator faptul ca cercetatorii au descoperit o asociere semnificativa intre aportul alimentar de nutrienti antioxidanti, cum ar fi vitamina C sau licopen si numarul total de spermatozoizi.

Acesta este inca un alt exemplu al unui studiu de a furniza dovezi stiintifice ca fiecare barbat – la fel ca orice femeie – care doreste sa ramana gravide trebuie sa faca alegeri sanatoase bune inainte de sarcina. In special un regim alimentar sanatos si variat, cu antioxidanti este important. Pentru barbati este greu sa ramanem la obiceiurile alimentare sanatoase sau a acelor persoane care se confrunta cu stres excesiv. Dupa intalnirea cu medicul lor le este recomandat sa analizeze aceste aspecte alaturi de posibilitatea de a folosi temporar un supliment alimentar adecvat (de exemplu, Fertilovit®Mplus sau Fertilovit®MT).

Minguez-Alarcón L, J Mendiola, López-Espin J, Sarabia-L Cos, Vivero-Salmerón G, Vioque J, Navarrete-Munoz EM, Torres-Cantero AM. Aportul alimentar de nutrienti antioxidanti este proportional cu  calitatea materialului seminal in cazul studentilor tineri. Reproducere Umana 2012; 27 (9): 2807-2814

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *