Publicat pe Lasă un comentariu

O veste proasta pentru canapea

O veste proasta pentru canapea

Scris de Dr. rer. nat. Birgit Wogatzky

Iarna este momentul perfect al anului pentru a se bucura de confortul de acasa si sa se ghemui pe canapea. Acest lucru este distractiv si un lucru bun, cu conditia sa nu exagerati. Nu numai ca s-ar putea sa manamci mai mult dar tonusul tau va avea de suferit.

Cercetatorii renumitei Universitatati Havard/USA s-au intrebat daca lipsa de miscare ar putea avea un impact atat asupra tonusului general, dar si asupra reproducerii. Ei au efectuat un studiu cu 189 de tineri, in varsta de 18-22 de ani, privind nivelul lor de activitate fizica si calitatea 1 a lichidului seminal.

Oamenii de stiinta au cooperat cu Jorge Chavarro, care a fost interesat in influenta factorilor de stil de viata asupra fertilitatii timp de mai multi ani, insa nu au gasit nici un efect asupra activitatii fizice si a motilitatii spermei morfologie. Cu toate acestea, concentratia spermei si a numarului total de spermatozoizi au fost direct legate de activitatea fizica: barbatii din sfertul superior cu activitatea moderata de pana la cea mai mare vigurozitate (≥15 h / saptamana) au avut concentratie de 73% mai mare de sperma decat sfertul mediu al barbatilor  (20 h / saptamana) ce au avut o concentratie de 44% mai mica a spermei decat barbatii din sfertul inferior (0 h / saptamana).

Deci, pentru cei care doresc sa sprijine tonusul general, precum si tonusul de reproducere, este timpul sa se ridice de pe canapeaua confortabila si sa devina activi … (scuze, nu mai poate continua sa scriu acest articol, trebuie sa mearg la sala de sport urgent – sunt sigur ca veti intelege …)

Audrey Jane Gaskins, Jaime Mendiola, Myriam Afeiche, Niels Jørgensen, Shanna H Swan, Jorge E Chavarro. Activitatea fizica si vizionarea de televiziune in ceea ce priveste calitatea materialului seminal la barbatii tineri. Br J Sports Med doi: 10.1136 / bjsports-2012-091644 Publicat online Prima 04 februarie 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *