Publicat pe Lasă un comentariu

Pulsatilla

Pulsatilla

Pulsatilla – Scris de Ute Schechinger

Astăzi, să vorbim despre un alt remediu homeopat important pentru femei: Pulsatilla.

Pulsatilla pratensis, floare mică, este o plantă erbacee care aparține familiei cocoșilor (Ranunculaceae). Se dezvoltă în Europa de Vest și Centrală, însă populația sa este considerată vulnerabilă.

Remediul homeopatic este extras în timpul perioadei de înflorire. La fel ca sepia, pulsatilla este utilizată în conformitate cu personalitatea pacientului pentru simptome precum cicluri neregulate, menstruații lipsă, sindrom premenstrual, anovulație și când se dorește un copil.

Pacientul tipic pulsatilla este feminin, adesea corect, blând, timid și emoțional. Pe toane, personalitatea pulsatilla este predispusă la melancolie și la plâns.

Îngrijirea și confortul pot îmbunătăți starea de spirit. De obicei, problemele de sănătate arată o mare varietate și o schimbare: problemele se agravează adesea seara, înainte și în timpul menstruației și dacă este cald. Confortul, aerul proaspăt și exercițiile în aer liber duc, de obicei, la o îmbunătățire.

La fel ca sepia, utilizarea pulsatilla ar trebui să fie recomandată de către un homeopat cu experiență în urma unei examinări detaliate.

Reference:

Homöopathisches Repetitorium der DHU (German)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *