Publicat pe Lasă un comentariu

Sepia

Sepia

Scris de Ute Schechinger

Termenul „sepia” se referă la secreția uscată de sepie. Aceste moluște locuiesc în Marea Mediterană, Atlantic și Marea Nordului.

Sepia este unul dintre principalele remedii homeopate pentru femei. Este adesea folosit atunci când femeile experimentează menstruații absente, endometrioză, intenționează să rămână gravide sau suferă de menopauză. De obicei, se utilizează pe termen lung la o potență de D12.

Atunci când alegeți sepia pentru terapie este esențial să se potrivească nu numai cu aceste simptome, ci și cu personalitatea pacientului. O personalitate tipică este atletică, masculină.

Din punct de vedere emoțional rece și îndepărtat, ușor copleșit și iritabil. Schimbările de vreme, frigul agravează simptomele dinainte și în timpul menstruației. Exercițiul și aerul proaspăt îi îmbunătățesc.

Dacă simțiți că sepia ar putea fi o alegere bună pentru dvs., vă recomand să vedeți un homeopat experimentat. O examinare detaliată a istoricului dvs. cu privire la starea fizică, mentală și emoțională va dezvălui caracterul adecvat.

Reference:

Homöopathisches Repetitorium der DHU (German)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *