Publicat pe Lasă un comentariu

Sfaturi pentru o mai bună calitate a spermei…

Sfaturi pentru o mai bună calitate a spermei…

Scris de Dr. rer. nat. Birgit Wogatzky

Trei luni fac toată diferența …

Fiind un bărbat care vrea să devină tată, puteți face multe pentru a crește șansa de a avea un copil sănătos în curând. Pe parcursul celor trei luni de dezvoltare și maturizare a spermatozoizilor, un stil de viață sănătos, precum și o dietă echilibrată pot contribui semnificativ la obținerea spermatozoizilor care să atingă la o formă maximă. Și exact asta vor avea nevoie – distanța pe care trebuie să o înoate este imensă!

Este nevoie de spermatozoizi!

Din păcate, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul de spermatozoizi este în scădere în ultimii zeci ani. În același timp, motilitatea spermei se deteriorează. Experții spun că 40% din populația masculină a lumii are un număr scăzut de spermatozoizi!

Analiza de sperma (spermiograma) vă poate spune mai multe despre situația spermatozoizilor dumneavoastră – vă rugăm să-l consultați pe urologul dumneavoastră în această privință! Alternativ, puteți obține un prim indiciu prin utilizarea unor teste rapide pe care le puteți face cu ușurință.

Rețineți că spermogramele pot varia considerabil. Oricare ar fi rezultatul spermiogramei tale, niciodată nu e prea târziu să schimbi lucrurile. Spermatozoizii au nevoie de trei luni pentru dezvoltarea completă și puteți face multe pentru a-i sprijini în acest timp!

Ce poți face

Pentru o calitate bună a spermatozoizilor, experții recomandă să:

– Dormiți suficient

– Renunțați la fumat și la consumul de droguri

– Evitați cafeaua excesivă și consumul de alcool

– Evitați substanțele nocive la locul de muncă (de exemplu produse chimice, pesticide)

– Limitați consumul de acizi grași din alimente nesănătoase

– Încercați să evitați situațiile dificile în viața de zi cu zi

– Faceți sport regulat

– Protejați-vă testiculele de hipertermie

– Nu puneți telefonul mobil în buzunarele pantalonilor dvs., iar burta si picioarele nu sunt un loc potrivit pentru a vă pune laptopul.

– Faceți sex în mod regulat – sa demonstrat că ejacularea frecventă îmbunătățește numărul de spermatozoizi.

– Cel mai bun pentru calitatea materialului seminal este o ejaculare în fiecare a doua sau a treia zi.

Alimente recomandate pentru obținerea unei sperme sănătoase

Există destul de puține influențe nocive asupra mediului în ceea ce privește cantitatea și calitatea spermei și există și unele alimente pe care ar trebui să le consumați numai în cantități moderate:

– Există dovezi precum că consumul multor alimente din carne, cârnați, lapte și produse lactate poate compromite calitatea materialului seminal.

– Produsele din soia au fost legate de scăderea numărului de spermatozoizi prin posibilele efecte estrogene.

În schimb furnizați nutrienți și minerale vitale pentru o dezvoltare sănătoasă.

– Alegeți alimente care conține o mulțime de antioxidanți pentru o protecție eficientă împotriva stresului oxidativ. Acestea includ legumele (nu ratați legumele cum ar fi fasolea), fructele, fructele cu coajă lemnoasă și produsele integrale.

– În mod ideal, ar trebui să consumați 5 porții de fructe și legume pe zi.

– Adăugați surse de grăsimi omega-3, cum ar fi somonul și tonul. Sursele de plante din grăsimi polinesaturate includ semințele de in, nucile și uleiul de canola.

– Hidratarea este importantă pentru fertilitate și sănătatea generală. Se recomandă doi până la trei litri pe zi, însă nu beți prea multă cafea, alcool și sucuri acidulate.

– Dacă doriți să fiți în siguranță, luați Fertilovit®Mplus de două ori pe zi pentru o alimentație adecvată cu vitamine și micronutrienți.

Ce diferențiază Fertilovit® Mplus de celelalte suplimente similare?

Fertilovit® Mplus este un supliment dietetic pentru gestionarea problemelor legate de nutriție în strânsă legătură cu fertilitatea. Este primul produs din întreaga lume care conține un antioxidant cu efect pe termen lung. Pentru spermatozoizii în curs de dezvoltare aceasta înseamnă protecție împotriva SOR agresive non-stop.

Fertilovit® Mplus a fost testat în cele mai importante clinici ART și s-a dovedit a fi eficient.

ICSI, FIV și inseminare

Utilizarea Fertilovit® Mplus este recomandată în mod special, dacă luați în considerare tratamentul fertilității, cum ar fi FIV, inseminare sau ICSI. O terapie antioxidantă care completează procedurile ART poate crește ratele de succes (Ross et al, 2010, RBM Online, Showell și colab., 2011, Cochrane Database Syst Rev).

Sunteți o echipă!

Conform unui sondaj, femeile trebuie să simtă sprijinul partenerului lor în timpul tratamentului fertilității. Ele apreciază dacă partenerul lor încearcă tot posibilul pentru a crește șansele de concepție. Luarea Fertilovit® oferă o oportunitate excelentă de a contribui activ la scopul comun, sprijinind simultan partenerul dvs. emoțional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *