Publicat pe Lasă un comentariu

Tratamentul pentru Varicocel – priviti noile descoperiri

Tratamentul pentru Varicocel – priviti noile descoperiri

Scris de Dr. rer. nat. Birgit Wogatzky

Doctorul tau ti-a pus diagnosticul de varicocel iar tu te intrebi ce presupune acest lucru?

In primul rand, trebuie sa stii ca acest diagnostic este unul destul de comun: In medie, 10-15 persoane dintr-o suta au varicocel.

Acest lucru practic inseamna ca venele din interiorul scrotului s-au marit. Varicoceii formeaza in timpul pubertatii, si poate creste mai mari in timp. De multe ori, varicocelul nu cauzeaza probleme si este inofensiv. Cu toate acestea, el pot provoca, de asemenea, durere si foarte important, acesta pot afecta calitatea spermei.

Asa ca mai ales daca stii ca o zi v-ar dori sa fie un tata, este important sa se ia in considerare un tratament:

Acest lucru va insemna, de obicei, indepartarea chirurgicala a varicocelului, si pentru multi barbati, acest lucru va fi suficient pentru a-si recastige calitatea materialului seminal normal. Pentru o proportie mare de pacienti, cu toate acestea, rezultatul din punct de vedere al calitatii spermei ar putea fi sub asteptari.

Un nou articol publicat de catre oamenii de stiinta Harshit Garg si Rajeev Kumar in Jurnalul din Asia de Andrologie in primavara anului 2016 confirma acum ca pentru acei pacienti, terapia antioxidanta dupa o interventie chirurgicala se prezinta ca o optiune sigura si promitatoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca varicocelul pare sa creasca stresul oxidativ, care distruge spermatozoizii semnificativ. Prin urmare, combaterea acestui efect asociat-varicocel, este foarte eficient.

Potrivit studiilor, un supliment adecvat ar trebui sa includa cel putin componentele N-acetil cisteina, zinc, acid folic si coenzima Q10. Pentru rezultate optime, pacientii trebuie sa ia supliment pentru cel putin 3 luni (pentru ca aceasta este perioada de timp necesara pentru dezvoltarii spermatozoizilor).

Ideal pentru aceasta indicatie este formula patentata de Fertilovit® Mplus. Pentru rezultate optime, luati doua capsule vegetale pe zi, una dimineata si una seara. Aceasta, impreuna cu acoperirea specifica si utilizarea precursorilor, vor asigura protectie impotriva stresului oxidativ 24/7.

Referinte:

Harshit Garg and Rajeev Kumar. Un update al rolului tratamentului medical incluzand terapia cu antioxidanti in varicocel. Asian J Androl. 2016 Mar-Apr; 18(2): 222–228.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *